ZAGREB

Sabor odao počast prvome hrvatskom predsjedniku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski sabor u utorak je minutom šutnje odao počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je umro na današnji dan prije 20 godina. 

 Državni vrh odao je počast prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju hrvatske države na zagrebačkom Mirogoju, rekao je zastupnicima predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković pozvavši ih da minutom šutnje odaju počast dr. Tuđmanu.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednici Vlade i Sabora Andrej Plenković i Gordan Jandroković položili su u utorak vijenac na grob dr. Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Tuđman je ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda

Franjo Tuđman ostavio je neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda, poručio je u utorak predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon što je s izaslanstvom državnog vrha položio vijence na grob prvog hrvatskog predsjednika na zagrebačkom Mirogoju u povodu 20. obljetnice njegove smrti.

 Plenković je novinarima izjavio kako su se na Tuđmanovom grobu okupili kao državni vrh, ali i kao brojni poštovatelji njegova djela, državničke uloge u presudnim trenucima za hrvatsku slobodu, neovisnost, demokraciju, oslobađanje okupiranih područja, mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja.

 Poštovanje odaju, dodao je, i Tuđmanovom vrlo jasno zacrtanom smjeru razvoja hrvatskog društva u političkom, gospodarskom, socijalnom i međunarodnom pogledu.

"Dr. Tuđman je kao državnik, kao disident, kao povjesničar, kao zapovjednik, kao političar, a prije svega kao pobjednik ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda. Svojom mudrošću i znanjem iskoristio je prekretnički trenutak na europskom kontinentu kako bi hrvatskom narodu ostvario tisućljetni san slobodne, samostalne i neovisne Hrvatske", zaključio je Plenković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom