ZAGREB

Sabor: O Hrebakovu imunitetu u srijedu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski sabor u petak je za srijedu odgodio glasovanje o prijedlogu svog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) da Dariu Hrebaku (HSLS) ne skida imunitet dok mu traje zastupnički mandat, iako je sam Hrebak tražio da Sabor to učini.

 Ne želim se skrivati iza imuniteta, skinite mi ga kako bih dokazao nevinost i u drugostupanjskom postupku, dobio sam prvostupanjsku presudu, želim dobiti i nepravomoćnu, a na ova način mi to ne omogućujete, rekao je Hrebak kolegama, zatraživši od njih da glasuju protiv MIP-ova izvješća.  

 MIP je, naime, Saboru predložio da Hrebaku ne skida imunitet dok mu traje zastupnički mandat, zauzeo je načelan stav da se u slučajevima privatnih tužitelja zastupnicima imunitet ne skida.

Kazneni se postupak može nastaviti nakon isteka zastupničkog mandata, s obzirom na to da zastara ne teče dok postoje opravdani razlozi zbog kojih se postupak ne može provesti, objasnio je predsjednik MIP-a Robert Jankovics.

S obzirom na praksu i iskustva, odgodit ćemo glasovanje za srijedu, kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za nastavak kaznenog postupka protiv Hrebaka, zbog kaznenog djela klevete, zatražio je Županijski sud u Šibeniku povodom žalbe privatnog tužitelja Alena Kaminskog i tvrtke „Minea“ iz Bjelovara, uložene na prvostupanjsku presudu tamošnjeg Općinskog suda.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater