BEROŠ OBJAVIO

Roditelji će moći posjetiti djecu, ALI SAMO DO 15 MINUTA

| Autor: Glas Istre

Ministar zdravstva objavio je na društvenim mrežama da će roditelji u bolnicama moći posjetiti djecu, ali samo 15 minuta.

"Ekspertna skupina je zaključila da treba posjete djeci omogućiti na 15 minuta. Jednoglasno je zaključeno da je usprkos epidemiji od velike važnosti osigurati boravak roditelja uz dijete na bolničkom liječenju, naročito vezano uz dob (djeca do 3 godine starosti) i vrijeme liječenja (dugotrajni boravak u bolnici).

Istaknuti je utjecaj hospitalizacije i odvojenosti od roditelja na psihički razvoj djeteta i njegovo mentalno zdravlje. Na osnovi zaključaka sa sastanka, ministarstvo će uputiti preporuke svim bolnicama koje skrbe o djeci o važnosti osiguravanja boravka roditelja uz dijete kada je to moguće s obzirom na prostorne uvjete odnosno redovite posjete roditelja djetetu uz poštivanje svih epidemioloških mjera", napisao je Beroš.

Ova odluka došla je nakon što su prethodno zabranjene sve posjete u bolnici, uključujući posjete roditelja djeci. Roditelji su se potom pobunili.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of