RIJEKA

Rijeka: "Čistoća" ugovorila povoljnije zbrinjavanje glomaznog otpada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Riječko Komunalno društvo "Čistoća" ugovorilo je povoljnije zbrinjavanje glomaznog otpada, pa će od 1. ožujka cijena obvezne minimalne javne usluge biti u prosjeku manja za 12 posto, a ukupni mjesečni račun korisnika manji u prosjeku za 9 posto, izvijestila je riječka gradska uprava.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel dao je je Komunalnom društvu Čistoća suglasnost na cjenike javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada za kućanstva i gospodarstvo.

Kako navode iz Grada Rijeke, cijenu obrade i zbrinjavanja glomaznog otpada u Županijskom centru za gospodarenje otpadom Marišćina, tvrtka Ekoplus je od 1. listopada 2020. uvećala s 232 kune po toni na 1990 kuna po toni, iako su se predstavnici Grada Rijeke i Čistoće u Nadzornom odboru Ekoplusa protivili tom povećanju i glasali protiv njega.

Naime, novim cjenikom Ekoplusa od listopada 2020. cijena obrade i zbrinjavanja komunalnog otpada povećana je na 540 kuna po toni, a cijena obrade i zbrinjavanja glomaznog otpada na 1990 kuna po toni.

Po podacima iz riječke gradske uprave objavljenim u utorak na stranicama Grada, to je povećanje značajno utjecalo na ukupni trošak javne usluge Čistoće, odnosno na prošlogodišnje uvećanje cijene javne usluge koju pruža Čistoća.

Stoga je Čistoća raspisala javni natječaj kako bi na tržištu pronašla povoljniju cijenu za zbrinjavanje glomaznog otpada i omogućila smanjenje konačne cijene usluge za građane.

Na natječaj su se javile četiri tvrtke od kojih je najpovoljniju ponudu, s cijenom od 1100 kuna po toni poslala tvrtka Eko-flor plus, s kojom je Čistoća i sklopila ugovor.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater