KOPRIVNICA

Renesansni festival otvoren u Koprivnici

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Renesansni festival, koji se prije dvije godine okitio nagradom za najbolju hrvatsku turističku manifestaciju, nakon stanke zbog pandemije otvoren je u četvrtak u Koprivnici.

Na prostor koprivničkih Bedema ponovno se vratilo gotovo tisuću sudionika iz Hrvatske i 15 drugih država, uključujući i Ukrajinu, koji će sljedeća tri dana posjetiteljima Renesansnog festivala pokazati kako se živjelo, kuhalo, oblačilo i zabavljalo u 15. i 16. stoljeću.

Glavni organizator, Turistička zajednica Grada Koprivnice Renesansni festival opisuje kao spajanje kasnosrednjovjekovnih povijesnih pojava Koprivnice, Podravine i Hrvatske s baštinskim vrijednostima zapadnoeuropskog kulturnog civilizacijskog kruga.

Glavna tema ovogodišnjeg festivala bit će putujući trgovci.

Navršilo se 750 godina od kako je Koprivnica prvi put spomenuta u dokumentima. Ovdje su tada dolazili trgovci iz raznih dijelova Kraljevstva Hrvatskog i Ugarskog kao i područja sadašnje Austrije, Njemačke i Italije te stvorili temelje Koprivnice kao važnog trgovačkog mjesta – pojasnio je direktor Turističke zajednice Grada Koprivnice Renato Labazan.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić podsjetio je kako je Hrvatska turistička zajednica prije dvije godine Renesansni festival nagradila kao najbolju hrvatsku turističku manifestaciju.

Naš grad ima dovoljno kreativnosti i srca da posjetiteljima ponudi nešto lijepo i originalno – kazao je.

Manifestaciju  je otvorio ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica istaknuvši kako će hrvatska Vlada te ministarstva kulture i turizma uvijek novčano rado pomoći ovakve sadržaje.

Posjetitelji će sljedeća tri dana na Renesansnom festivalu moći uživati u jelima i pićima karakterističnim za srednji vijek, kao što su nadjeveni kopun i pivo od koprive, kupiti posebno za ovu priliku rađene suvenire te se natjecati u pripremanju kraljevskih jela i raznim viteškim disciplinama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini