SPLIT

Puljak pozvao građane na kotarske izbore u Splitu 4. rujna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Centra i splitski gradonačelnik Ivica Puljak u četvrtak je pozvao građane da u što većem broju izađu na kotarske izbore u Splitu, 4. rujan, najavivši da će njegov stranka izaći na izbore s kandidatima u 17 od ukupno 27 kotareva.  

"Stranka Centar izlazi na izbore u 17 kotareva,  a u još nekim kotarevima podržat ćemo neovisne liste," rekao je Puljak na konferenciji za novinare. Kaže kako kotarski izbori motiviraju građana da sudjeluju  u životu grada.

Podsjetivši da je 11.  kolovoz ove godine splitsko Gradsko vijeće donijelo odluku o preustroju Gradske uprave  tako što se 12  upravnih odjela smanjuje na osam, Puljak je kazao kako ta odluka od danas postaje pravomoćna.

"To znači kako je od sutra na snazi novi ustroj splitske Gradske uprave  a od ponedjeljka ćemo imenovati v.d. (vršitelje dužnosti) pročelnika koji će u vrlo kratkom roku izraditi prijedlog nove sistematizacije  a nakon toga će se moći raspisati natječaji za pročelnike," objasnio je  gradonačelnik Puljak.

Također je najavio kako će 1. rujna u Splitu započeti kampanja održavanja čistoće u gradu, a na različitim gradskim lokacijama  ugradit će se  će se 85 podzemnih kontejnera.

"Pokušat ćemo motivirati građane da zajedno s nama paze na čistoću u gradu Splitu a kada se motivacija iscrpi onda ćemo morati naplaćivati kazne," poručio je  Puljak.

Kazao je kako je za sljedeću turističku sezonu planirano povećanje turističke takse tako što će troškove pojačanog čišćenja u Splitu najviše snositi oni koji  od turizma najviše zarađuju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini