PULA

Pula: Predsjednica NO Kaštijuna podnijela neopozivu ostavku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednica Nadzornog odbora županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun Koviljka Aškić jutros je podnijela neopozivu ostavku na tu dužnost i o tome izvijestila Upravu i predsjednika Skupštine Kaštijuna gradonačelnika Filipa Zoričića, potvrdila je u četvrtak.  

"Danas sam dala neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Nadzornog odbora Kaštijuna. Razlog za nju nije županovo traženje moje ostavke, jer držim da je on zadnja osoba koja može uopće govoriti o  ispravnosti i moralnosti vezano za moj rad, već zato što i dalje smatram da je direktor Kaštijuna Fabio Giacometti i najkompetentnija osoba za vođenje ovog centra", rekla je Koviljka Aškić.

Izjavila je to novinarima po završetku sastanka koji su ona i direktor Giacometti imali u gradskoj palači s pulskim gradonačelnikom Filipom Zoričićem.

Izrazivši žaljenje što je Giacometti "ispao glavni krivac za sve ovo što se s Kaštijunom događa”, Koviljka Aškić je ponovila kako je ostavku podnijela isključivo zbog iskazanog nepovjerenja i nezadovoljstva s radom člana uprave i direktora Fabia Giacomettia od strane gradonačelnika Filipa Zoričića, a koje smatra neosnovanim. 

Potvrdila je da je tijekom današnjeg sastanka prvom čovjeku Kaštijuna poručeno da nema više povjerenje većinskog vlasnika Grada Pule u upravljanje Kaštijunom te da će s tog mjesta morati otići.

Aškić je kazala da je Giacometti dobro obavljao svoj posao, te provodio odluke koje su uglavnom imale suglasnost svih članova Nadzornog odbora, te da ni na koji način nije mogao utjecati na to da se izbjegne situacija u kojoj se Kaštijun sad nalazi.

Početkom lipnja došlo je do kvara na dizalici u tom centru zbog čega je najprije bilo planirana obustava prihvata otpada. No, Kaštijun je ipak zaprimao otpad te ga skladištio umjesto da ga obrađuje. Samo dva dana nakon što je sredinom lipnja taj kvar otklonjen, došlo je do nove havarije koja je zaprijetila dugotrajnom blokadom rada cijelog sustava zbrinjavanja otpada. 

"Primili smo pogon koji je bio u financijskim dubiozama i koji je i dalje u njima, te smatram da će, na način na koji je zamišljeno njihovo funkcioniranje, svi centri za gospodarenje otpadom u Hrvatskoj imati slične probleme i biti nefunkcionalni, jer je nefunkcionalan i sustav koji bi trebao pratiti takve centre", istaknula je Aškić.

"Znači mi nemamo nikakav sustav gospodarenja otpadom,” poručila je Aškić te kazala da se ovim činom u potpunosti povlači iz daljnjeg bavljenja tom problematikom.

Upitana tko će s obzirom na njezinu ostavku i činjenicu da Giacometti nema više podršku većinskog vlasnika ubuduće upravljati Kaštijunom kazala je kako je to pitanje za Skupštinu društva koja bi se trebala sastati u ponedjeljak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater