SISAK / DUBROVNIK

Proizvodi Sisačko-moslavačke županije u Dubrovniku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Gradom Dubrovnikom do 8. srpnja predstavlja i nudi turistima proizvode obrtnika i poljoprivrednika sisačko-moslavačkog kraja, a štand s proizvodima nalazi se u samom središtu grada, ispred Palače Sponza.

Rezultat je to inicijative sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka koji je prilikom sastanka s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem predložio promociju poljoprivrednih proizvoda, proizvođača s područja Sisačko-moslavačke županije, na početku turističke sezone.

Dubrovčani su pokazali veliko srce i u vrijeme razornih potresa, a ovo je samo jedan oblik suradnje koja se ostvarila u cilju pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji. O inicijativi se oglasio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, koji je rekao kako je to oblik pomoći nakon potresa na području Sisačko-moslavačke županije kada su brojne obitelji ostale bez svojih domova, a korona kriza dodatno oslabila poslovanje i gospodarstvo. 

"U dogovoru sa županom Celjakom dogovoren je konkretan model pomoći stanovnicima potresom pogođenog područja. Grad Dubrovnik je omogućio obrtnicima i poljoprivrednicima stradalog područja prodaju njihovih proizvoda ispred Palače Sponza u razdoblju od 3. do 8. srpnja. Stoga pozivamo sve da kao izraz pomoći i solidarnosti podrže ovu inicijativu", rekao je Franković.

"Proizvode predstavljaju i prodaju zaposlenici županijske zadruge Pun ceker, a namjera je da se proizvodi s našeg područja i ubuduće promoviraju diljem Hrvatske u vrijeme značajnih događanja. Ovog proljeća su već i na splitskoj rivi naši cvjećari u organizaciji Udruženja obrtnika iz Siska, uz potporu županije, prodavali svoje proizvode, a sada nove prilike stižu i u Dubrovniku. U tom smjeru idemo i dalje", dodao je župan Ivan Celjak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater