SLAKOVCI

Pripadnici GOMBR-e obnovili kuću samohrane majke sa sedmero djece

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu pomoći lokalnoj zajednici pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (GOMBR) čije se zapovjedništvo nalazi u Vinkovcima obnovili su zapuštenu i neuvjetnu obiteljsku kuću u Slakovcima u kojoj živi samohrana majka Ivana Šokčević sa sedmero djece.

Završetak radova prigodno je obilježen u srijedu u obiteljskoj kući Ivane Šokčević u Slakovcima, a pored pripadnika GOMBR-e obilježavanju su nazočni bili i volonteri Facebook zajednice "Za Slavoniju sa srcem".

"Presretna sam što konačno dijeca i ja imamo uvjete primjerene za život. Kuća je bila u katastrofalnom stanju, puna vlage i miševa kojih je bilo na sve strane. Zahvalna sam svima na pomoći", kazala je vidno uzbuđena Ivana Šokčević čije najmlađe dijete ima osam mjeseci, a najstarije 15 godina.

"Kao zapovjednik iznimno sam ponosan što pripadnici GOMBR-e u svoje slobodno vrijeme pomažu građanima u teškoj situaciji. Ovdje je bilo angažirano naših desetak pripadnika koji su puno učinili kako bi se stanje dovelo na primjerenu razinu koja omogućuje normalan život", kazao je zapovjednik GOMBR-e, brigadni general Mijo Validžić.

Po riječima skupnice Ivane Pavlović, riječ je o projektu pomoći lokalnoj zajednici u kojemu su sudjelovali pripadnici Hrvatske vojske i volonteri Facebook zajednice „Za Slavoniju srcem“ koji su prikupili građevinski materijal, a pripadnici Hrvatske vojske izveli su nužnu sanaciju stambenih prostorija kako bi samohranoj majci i njezinoj djeci stvorili normalne uvjete za život.

"Kod obitelji Šokčević došli smo za blagdan svetog Nikole s darovima za djecu. Kada smo vidjeli u kakvim uvjetima žive odlučili smo pomoći odnosno adaptirati prostor kuće uz pomoć donatora", kazala je Pavlović dodajući kako nitko ne bi smio živjeti u uvjetima u kakvim je živjela ova slakovačka obitelj koja preživljava s mjesečno oko 5.000 kuna primanja.

Martina Božić iz Facebook zajednice "Za Slavoniju srcem" kazala je kako je ovo bio jedan od većih projekata zajednice u devet godina postojanja te kako ju je i samu iznenadio velik broj onih koji su odlužili podržati cijelu akciju te na taj način pokazali veliko srce.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater