uoči novih restrikcija

PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ OBRATIO SE JAVNOSTI "Štiteći jedni druge pobijedit ćemo zajedno. Uspjeh u borbi protiv koronavirusa je u rukama svakog od nas"

| Autor: Glas Istre
Andrej Plenković

Andrej Plenković


Predsjednik Vlada Andrej Plenković obratio se javnosti uoči sutrašnjeg stupanja na snagu novih epidemioloških mjera u borbi protiv Covida-19, prenosi N1

"Od večeras u ponoć na snagu stupaju nove, strože mjere. Njima je cilj zaštititi zdravlje, spasiti živote ljudi i smanjiti opterećenje zdravstvenog sustava. Moramo ponovno osvijestiti opasnost koja prijeti od ovog virusa. Jedna od devet hospitaliziranih osoba nažalost premine. Nove mjere bit će na snazi do 21. prosinca, a možda i duže", rekao je.

"Razumijem nezadovoljstvo svih onih koji će morati privremeno obustaviti svoje poslovanje. Ove mjere obuhvatit će oko 80,000 odnosno oko 5.5 posto svih zaposlenih u Hrvatskoj. I ovaj će put vlada donijeti novi paket mjera za potporu gospodarstvu. Nastavit ćemo s mjerom potpore za očuvanje radnih mjesta u iznosu od 4000 kuna po radniku. Osigurat ćemo dodatna sredstva za covid kredite. Tako ćemo poduzetnicima osigurati likvidnost, a donijet ćemo i nove mjere za pravičnu nadoknadu troškova", dodao je.

"Uvodimo i sankcije za nepoštovanje protuepidemijskih mjera. Svi znamo da kakva god ogrančenja država odredi, njihova provedba bit će moguća samo ako se svi budu pridržavali mjera. Danas je to čin domoljublja i pridržavanjem svih mjera štitimo jedni druge i iskazujemo brigu za najugroženije među nama. Dragi sugrađani siguran sam da pratite razvoj cjepiva. Vlada je osigurala sve potrebne korake kako bi osigurala potreban broj doza čim cjepivo budu dostupne. Povećat ćemo i broj testiranja kako bismo što bolje mogli suzbiti širenje epidemije", rekao je.

"U nedjelju počinje dočašće, kad se uoči Božića svi volimo družiti s obiteljima i prijateljima. No ove godine to neće biti moguće kao ranije. Pokažimo da smo se spremni odreći svih druženja koja nisu nužna. U ovim vremenima naši prioriteti su zdravlje naših sugrađana, radna mjesta i proizvodnja. Štiteći jedni druge pobijedit ćemo zajedno. Uspjeh u borbi protiv koronavirusa je u rukama svakog od nas", zaključio je Plenković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini