KOMENTAR NA PROSVJED PODUZETNIKA

Predsjednik RH Zoran Milanović: HGK nema smisla, TU SE UHLJEBLJUJU PRIJATELJI I KOLEGICE

| Autor: Glas Istre
Zoran Milanović (Snimio Admir Buljubašić / Hina)

Zoran Milanović (Snimio Admir Buljubašić / Hina)


Zoran Milanović dao je izjavu za javnost, prenosi Index.hr. Komentirao je prosvjed poduzetnika. Rekao je da je HGK besmislena.

"Mjere nisu prema svima jednake. Ne vidim pakleni plan, samo ne vidim netransparentnost. Ne vidim zlu namjeru. Ali, da, trebalo bi to razradit. Oni su tražili ukidanje obvezne članarine HGK, to je nešto što moja vlada nije stigla provesti. HGK je politička jazbina"

"To nije esencijalna institucija, bila je korisna, postala je beskorisna, tu su politički obračuni na svakoj razini", rekao je.

"Sjećam se 2012. kad je otišao Vidošević, to je politički obračun, nisam mogao vjerovati", rekao je.

"Ovo nije porez, ovo je naknada. Ja sam plaćao, nisam dobio ništa. Tu se uhljebljuju prijatelji, kolegice po stranačkoj liniji", rekao je.

"To ne treba uspoređivati s Sveučilišnom knjižnicom", rekao je predsjednik.

"Ta komora nema smisla", dodao je.

"Od početka sam govorio da represivne mjere trebaju imati pravno i logičko uporište. Trebalo ih je donijeti dvotrećinskom većinom. Ovo je izvanredno stanje. Toga je dijelu ljudi dosta, ne možete ih samo otkantati", kazao je predsjednik.

Nije komentirao imenovanje Martine Dalić za šeficu Podravke.

"Moram komentirati Podravku. U toj korporaciji s godišnjim prometom od 4 i pol milijarde kuna. Tu je puno dionica mirovinskih štediša. Time upravljaju društva mirovinski fondovi. Ona su privatna i javna. Ako su se oni tako dogovorili s vladom koja ima 25 plus jedan posto, u redu", rekao je Milanović.

Dodao je da se Martina Dalić nikad nije bavila ovakvim poslom, piše Index.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater