ZAGREB

HGK pokreće novu platformu za virtualne sastanke poduzetnika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska gospodarska komora, uz podršku Europske poduzetničke mreže (EEN), pokrenula je projekt „Go global - Go virtual“ kojim želi ubrzati oporavak domaćeg gospodarstva nakon korona krize, priopćili su u četvrtak iz HGK.

 Riječ je o organizaciji online B2B sastanaka za hrvatske tvrtke s inozemnim partnerima na tržištima za koja su domaći gospodarstvenici u prethodno provedenoj anketi pokazali najveći interes.  Rezultati istraživanja su pokazali da su našim poduzetnicima trenutno najzanimljivija tržišta Slovenije, Rusije, Austrije, Njemačke i zemalja Višegradske skupine (Češke, Slovačke, Poljske i Mađarske).

Prvi virtualni sastanci organizirat će se s poduzetnicima iz Slovenije koja kao i Hrvatska ima dobru epidemiološku situaciju, a glavna područja za potencijalno jačanje suradnje su elektro industrija, industrija plastike i gume, OIE, poljoprivreda i prehrambeno-prerađivačka industrija“, navodi u priopćenju  potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić.

Krenuli su pozivi prema hrvatskim tvrtkama koje će na „Go global – Go virtual“ platformu unositi svoje profile, uključujući djelatnost i interese za suradnju sa slovenskim kolegama. Po završetku prijava hrvatskih tvrtki link platforme s bazom hrvatskih interesa dostavit će se u Gospodarsku zbornicu Slovenije koja je aktivno uključena u projekt, kao i svim potencijalno zainteresiranim gospodarskim subjektima u Sloveniji.

Predviđeno trajanje procesa prijava hrvatskih tvrtki je 19. lipnja, a online B2B sastanci između gospodarstvenika dviju zemalja održat će se 2. srpnja. Inače, na platformi će se nakon plenarnog dijela s uvodnim govorima odvijati B2B razgovori tijekom kojih će gospodarstvenici kontaktirati direktno s potencijalnim partnerima iz branši koje ih zanimaju i predstaviti im svoje proizvode i usluge.

„Ovo je idealna prilika našim poduzetnicima da pronađu nove suradnike, dobavljače i kupce i tako postkrizno razdoblje iskoriste za preslagivanje opskrbnih lanaca i poslovnih procesa“, zaključio je Barbarić.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater