NASTAVLJA SE POLEMIKA

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ OGLASIO SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: "Još jednom ću ponoviti ono što velika većina zna, vidi i osjeća: žrtve seksualnog uznemiravanja uopće nisu sve jednake i iste"

| Autor: Glas Istre
Zoran Milanović (Snimio Mario Strmotić / Hina)

Zoran Milanović (Snimio Mario Strmotić / Hina)


Predsjednik Zoran Milanović večeras se oglasio na Facebooku komentirajući tematiku seksualnog zlostavljanja, piše Index.hr.

Milanović je ovih dana došao u sukob s udrugom B.A.B.E., pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Višnjom Ljubičić te Dalijom Orešković koju je opet prozvao.

Za pravobraniteljicu je Milanović na Facebooku napisao da se "nakon dva dana kalkuliranja i vaganja, oglasila i takozvana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, poznata po tome da je uplovila u drugi mandat neposredno prije zadnjih parlamentarnih izbora".

Večeras je opet komentirao ovu temu.

"Još jednom ću ponoviti ono što velika većina zna, vidi i osjeća: žrtve seksualnog uznemiravanja uopće nisu sve jednake i iste", počeo je Milanović.

"Dapače, često nisu niti približno iste. Razlike znaju biti ogromne. Od užasa do krajnjeg neukusa. Ćorci kojima nas zadnja dva dana zasipaju militantni kulturni ratnici i ratnice i pravobraniteljice na taster, uobičajeni su. Pitanje spolnog zlostavljanja uvijek je bilo i ostat će klasno-statusno uvjetovano. Odozgo prema dolje, nikada obratno. Naravno, ovo se odnosi na tzv. normalan, običan svijet, od pekarne do sveučilišta", piše.

"Hollywood nije onaj normalan, odnosno stvaran svijet i boli me uho za njihove probleme i ‘žrtve’ na grčevitom putu do gaže od sedam milijuna dolara za sat i po montiranog materijala. Oni i one posve legitimno trguju svojim talentom, seksepilom i privlačnošću. To ima svoju cijenu i svoju premiju. Nije za svakoga. Sve je jasno. Bavimo se radije sobom i svojim problemima, ne tuđim. Ostat će zabilježeno da me je, bez da sam ih uopće spomenuo, divljački (da, divljački) napala sitna hrvatska falanga, i to zato što sam dirnuo u vjerodostojnost i, prije svega, relevantnost stanovitih američkih glumica", piše Milanović u novoj objavi, prenosi Index.hr.

Komentar Zorana Milanovića na Facebooku

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater