SLUČAJ POGIBIJE PILOTA U ZADRU

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ OPET U FORMI: O ostavci ministra obrane Damira Krstičevića ima vrlo zanimljivo mišljenje. Opako je odgovorio premijeru Andreju Plenkoviću, a za Okučane poručuje: "Onako nešto se više neće moći dogoditi"

| Autor: Glas Istre

Predsjednik Zoran Milanović rekao je danas da on zbog ovog slučaja s pogibijom pilota ne bi tražio ostavku od ministra obrane Damira Krstičevića. Podsjetimo, Krstičević je ostaku podnio javno pred kamerama nakon tagedije u Zadru u kojoj su poginula dva vojna pilota.

- To su jako delikatne stvari, ne bih ni u koga upirao prstom. Hoće li dati ostavku ne znam ni ja, on ne odgovara meni, on odgovara premijeru i Saboru. Teško je govoriti izvan konteksta, samo zbog ovoga, ne znam treba li dati ostavku, kaže Milanović.

Dodao je da je izvješće o nesreći dobio odmah, od načelnika vojske.

- Obaviješten sam o svemu što se dogodilo, za sve drugo će trebati pričekati rezultate istrage, rekao je.

Milanović je govorio i o mogućim parlamentarnim izborima, koje, po svemu sudeći, HDZ želi sazvati što prije kad im je popularnost zbog dobrog nošenja s pandemijom koronavirusa visoka. Rekao je da on ne može, niti neće sprečavati takvu želju vladajućih. 

U tom kontekstu prenio je i riječi ministra Davora Božinovića, šefa Stožera civilne zaštite, da u slučaju drugog vala zaraze mjere neće biti stroge kao ove u prvom valu, pa dakle neće biti prepreke da se održe izbori.

Predsjednik je odgovorio i premijeru Andreju Plenkoviću, koji je rekao da se u Okučanima, gdje je otišao s proslave obljetnice akcije Bljesak kad je vidio da neki veterani imaju majice s natpisom "Za dom spremni" - ponio kukavički.

- To je bilo ružno. Preporučam da prestane zapomagati o stvarima koje su bile prije tri, četiri godine, to nije produktivno i nije istina. Kad bih ja počeo govoriti što je ljudima, s kojima se grlio u šatoru, govorio o mom ocu, ja na to nisam ni trepnuo. A možda sam se trebao rasplakati kao Plenković. Što bih trebao reći? Da je Plenković huškao polusvijet da govori najgroznije stvari o mom ocu. Mi četiri godine kasnije slušamo kako je netko spomenuo njegovu majku, i to ne u negativnom kontekstu, na sastanku u SDP-u koji je bio tajno sniman. Dosta toga, to je bez veze, rekao je Milanović i dodao da se nešto slično u Okučanima više neće moći dogoditi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini