SISAK

Požar hrastove šume na području Rajića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Požar 15-tak hektara hrastove šume na području Rajića u Sisačko-moslavačkoj županiji i dalje je aktivan, gase ga lokalna vatrogasna društva, a angažiran je i helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8,  izvijestili su u nedjelju iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).  

Na terenu je 40 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Novska te DVD-a: Jasenovac, Brestača, Bročice, Kozarice, Nova Subocka, Stara Subocka, Plesmo, Novska, Sigetac, Rajić i Jazavica Roždanik.

Također, u gašenju sudjeluju i pripadnici Šumarije. Nakon što je jučer pomagao jedan protupožarni zrakoplov At 802 F (Airtractor), u jutarnjim satima će se angažirati jedan helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8, navode iz HVZ-a.

„Požarom je zahvaćena hrastova šuma na površini od 15,7 hektara. Vatrogasna intervencija je u tijeku, a radi se o mladoj šumi i nepristupačnom terenu s dosta stijena stoga su se u gašenje uključile i zračne snage. Požar držimo kod kontrolom i radi se na njegovoj lokalizaciji“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Dojava o ovome požaru stigla je jučer u 14 sati u Javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) Novska te su se u njegovo gašenje odmah uključile vatrogasne organizacije s područja Sisačko-moslavačke županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater