"afera cijepise"

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet protiv ministra zdravstva Vilija Beroša

| Autor: Glas Istre
Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX

Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv ministra zdravstva Vilija Beroša, piše Index.hr

Kako su potvrdili iz Povjerenstva, na temelju medijskih napisa i po službenoj dužnosti otvorili su predmet protiv ministra Beroša.

Podsjetimo, Beroša potresa afera Cijepise. Naime, posao od 600.000 kuna na platformi za prijavu za cijepljenje dobila je firma Beroševog fotografa Vinka Kojundžića, inače čovjeka koji je radio i prvi web HDZ-a. Za stranicu Cijepise Kojundžić je koristio templejt od 49 dolara.

SDP namjerava ovoga tjedna među oporbenim strankama pokrenuti razgovore o postupku opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša zbog brojnih problema i propusta u njegovu resoru, a socijaldemokratski čelnik Peđa Grbin poručio je da mu je "obveza reagirati na ovakve svinjarije".

Grbin je u ponedjeljak izjavio Hini da su razlozi za Berošev opoziv više nego jasni – bolnice su ostale bez lijekova, pa da se ništa drugo nije dogodilo, to bi u svakoj drugoj zemlji značilo da se traži opoziv ministra zdravstva.

"Kao da to nije dosta, ministar tvrdi da je pripremio reformu zdravstva i dao je premijeru Plenkoviću, Plenković tvrdi da to nije istina, što znači da jedan od njih dvojice laže. Imamo dug u zdravstvu koji je došao do nevjerojatnih razmjera, a i nered s platformom cijepise.hr", rekao je Grbin.

Beroš je Grbinu odgovorio da može podnijeti kritike, ali ne i laži. 

"Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene. Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako", poručio je među ostalim Beroš. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater