ZAGREB

Povjerenstvo za sukob interesa: Plenković 2003. nije bio dužnosnik

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je predložilo da se ne pokrene postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, koji je prijavljen da je 2003., kao službenik u Ministarstvu vanjskih poslova, kupio stan po povlaštenim uvjetima, jer Plenković 2003. nije bio dužnosnik..

Na dnevnom redu je i donošenje odluke o mogućem pokretanju postupka protiv ministra financija Zdravka Marića za kojeg je već odlučeno da je povrijedio načela obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor, ali je tu odluku Upravni sud poništio zbog procesnih razloga.

Povjerenstvo bi trebalo odlučiti hoće li pokrenuti postupak i protiv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića slijedom prijave da je u žalbenom postupku ukinuo rješenje o imenovanju za stalnog sudskog vještaka osobe koja je vještačila u predmetu Fimi medija, gdje jedan od okrivljenika HDZ.

Bivši ministar i sadašnji zastupnik u Saboru Tomislav Tolušić također se našao na dnevnom redu Povjerenstva koje će u njegovom slučaju odučiti hoće li pokrenuti postupak zbog utvrđenog nesklada u imovinskoj kartici vezano uz površinu njegove kuće.

U slučaju državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željka Uhlira Povjerenstvo će donijeti odluku nakon što je protiv njega pokrenulo postupak zbog povreda načela jer se nije povukao iz postupka donošenja izmijenjenog zakona o najmu stanova.

Na sjednici će također biti donijeta odluka o predmetu Anke Mrak-Taritaš, koja je prijavljena da je, dok je bila ministrica graditeljstva, na otoku Krku pogodovala privatnom investitoru koji je gradio protivno rješenju o gradnji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum