GORUĆE PITANJE

Poslodavci žele da se neradna nedjelja ukine i najavljuju OTPUŠTANJE RADNIKA. STOŽER PONOVO IZNOSIO SVOJE STAVOVE O TOME

| Autor: Glas Istre

Ravnatelj HZJZ-a i Stožer ne odustaju od neradne nedjelje, ni od sat vremena dnevne pauze u radu trgovina.

Naime, na današnjoj pressici postavljeno je pitanje vezano za zahtjev Hrvatske udruge poslodavaca da se ukine zabrana rada nedjeljom, kao i pauza, zbog toga što zbog tih mjera dolazi do smanjenja posla pa posljedično i do otpuštanja radnika. Nadalje, trgovci tvrde da se u druge dane i dijelove dana zbog tih zabrana stvaraju povećane gužve, zbog čega smatraju da zabrana nema epidemiološkog smisla.

Capak je dao opsežan odgovor u kojem je pokušao pojasniti da su neradne nedjelje spidemiološki balans, odnosno protuteža činjenici da sve ostale dane trgovine mogu raditi kao prije, dakle u punom radnom vremenu. Također, što se tiče pauze, rekao je da je ona epidemiološki važna da se ne križaju smjene i da se prostor prozrači i dezinficira.

Na pitanje ako će Vlada biti odgovorna za moguće otpuštanje radnika, šef Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da to nije pitanje za njega, već za Ministarstvo gospodarstva. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater