NESTAŠICA U BOLNICAMA

PONESTAJE LIJEKOVA ZA ONKOLOŠKE BOLESNIKE. Ministarstvo: "Nema naznaka da bi ijedan pacijent bio ugrožen"

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Kolateralne žrtve pregovora Vlade i veledrogerija oko dugova koje država godinama gomila su pacijenti, naročito oni najteži kojima je potrebna i najskuplja terapija. Bolnice ostaju bez zaliha.

"Objektivno, mi smo lijekove potrošili, prema indikacijama jer ni jedan pacijent ne dobiva tzv. skupi lijek bez Povjerenstva za lijekove. Objektivno smo potrošili, objektivno, to se mora platiti. Razumijemo i veledrogerije. Ali siguran sam da ni jedan pacijent neće ostati bez svojih lijekova te da će ministar i premijer brzo naći rješenje", rekao nam je dr. Mario Zovak, ravnatelj KB Sestre Milosrdnice.

Iz Ministarstva pojašnjavaju da se na razini Vlade intenzivno radi na rješavanju duga prema veledrogerijama kako bolesnici ne bi ostali bez potrebnih lijekova.

"Prošli tjedan prema svim bolnicama je išao dopis koji omogućava direktnu nabavku posebno onkoloških lijekova te ta mogućnost stoji svim bolnicama na raspolaganju.

Ministar zdravstva je u kontinuiranom kontaktu s ravnateljima bolnica, te u ovom trenutku nema naznaka da bi ijedan pacijent bio ugrožen zbog nedostatka potrebnog lijeka", poručuju iz Ministarstva, javlja Dnevno.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini