POTVRĐENO

PODIŽE SE LIMIT Studenti i ostali moći će zaraditi više uz istu poreznu olakšicu za roditelje. Poznati ostali uvjeti

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Studenti će umjesto dosadašnjih 15.000 moći zaraditi 24.000 kuna godišnje prije nego li njihovi roditelji ili skrbnici izgube pravo na poreznu olakšicu. Potvrđeno je to finalnim sastankom između studentskih predstavnika i ministra financija Zdravka Marića.

Prema službenom priopćenju Vlade, objavljenom 30. lipnja porezni limit na dohodak za uzdržavane članove do kojeg može biti porezna olakšica, podići će se s postojećih 15 na 24 tisuće kuna. Odnosi se to na sve uzdržavane članove ne samo na studente.

Bez obzira kada će novi zakon biti usvojen u Hrvatskom saboru, odnosit će se na cijelu 2022. godinu. Roditelji koji su možda "skinuli" dijete s porezne kartice, imat će mogućnost vratiti ga kao uzdržavanog člana. Po postojećem zakonodavstvu sve što studenti ostvare svojim radom je neoporezivo do iznosa od 63 tisuće kuna. Sad bi taj neoporezivi iznos za studente porastao na 72 tisuće kuna.

Više informacija pročitajte na sljedećem linku: https://vlada.gov.hr/vijesti/maric-porezni-limit-za-uzdrzavane-clanove-ce-se-povecati-s-15-na-24-tisuce-kuna/35688

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater