SPLIT

Podijeljene diplome specijalistima za medicinsko i sportsko pravo

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pet naraštaja diplomaca Poslijediplomskoga specijalističkog studija Medicinsko i Sportsko pravo, njih ukupno 34, u ponedjeljak poslijepodne je dobilo diplome na splitskom Medicinskom fakultetu, koji jedini od pravnih fakulteta u Hrvatskoj ima specijalistički studij Medicinskoga prava.

Diplome je dobilo pet studenata Poslijediplomskoga specijalističkog studija Sportsko pravo i 29 za Medicinsko pravo. Dekan Pravnog fakulteta Ratko Brnabić obraćajući se diplomcima naglasio je kako je pravo umjetnost ili umijeće dobrog i jednakog te da su stekli mnoga znanja i korisne vještine tijekom studija, što je zapravo nadogradnja na njihove postojeće profesionalne vještine koje su već bile velike.

"Upravo je to cjeloživotno obrazovanje put do ovog doba, to je nešto što će nas pratiti od sada pa nadalje. Oni koji misle da je dovoljno studirati, a da se kasnije ne treba usavršavati imaju pogrešan stav. Vi ste upravo postigli ono što je cilj cjeloživotnog obrazovanja, a to je da ste nadogradili svoje postojeće profesionalne vještine i znanje iz medicinskog i sportskog prava. Takvo je obrazovanje od iznimnog značaja jer smo svjedoci nužnosti neprekidnog razvoja i usavršavanja profesionalnih karijera", poručio je Brnabić.

Specijalistica Medicinskog prava prvoga naraštaja postala je Ljubica Žunić koja kaže da joj je to bila jedna nadogradnja na njezinu struku, budući da kao pravnica radi u sustavu znanosti i obrazovanja vezano za edukaciju doktora medicine i zdravstvenih radnika.

"Ovaj interdisciplinarni studij Medicinsko pravo je meni bio izazov, s radošću sam ga upisala, stekla određena znanja i kompetencije koje kroz nastavu, jer sam viši predavač na Zdravstvenim studijima, već deset godina provodim u edukaciji zdravstvenih radnika. Dodatno obrazovanje mi jako puno pomaže u svakodnevnom poslu", istaknula je Žunić.

Jedna od dobitnica diplome Poslijediplomskog specijalističkog studija Medicinsko pravo je liječnica Natalija Bralić, zaposlenica u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Za temu završnog rada je obradila Radno pravni status medicinskih sestara od postojanja hrvatske države do danas.

"Moja je poruka svima koji žele obnašati neku dužnost, bilo voditeljsku ili ravnateljsku, da je multidisciplinarni pristup jako bitan. Cjeloživotno obrazovanje nam treba biti imperativ k boljitku svakodnevnog života. Ja svakodnevno imam pitanja pacijenata o njihovim pravima i sada kada sam ovo završila puno mi je lakše pomoći im", kazala je Bralić.

I Noela Ganza Pivalica zaposlena kao pravnica u KBC- u Split popodne je dobila diplomu, te joj, kako kaže, specijalizacija pravnika u zdravstvu puno pomaže u svakodnevnom poslu. Ona je drugi naraštaj upisnika, a motiv za učenje dalje joj je bio što je cijeli život voljela medicinu i pravo. S obzirom da je završila pravo, sada je htjela s njim spojiti i svoju drugu ljubav, pa je upisala Medicinsko pravo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum