ZAGREB

Oktrivene nove lažne diplome: "Greške se vide iz aviona"

(SERGEJ DRECHSLER)

(SERGEJ DRECHSLER)


Nakon odluke ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak da se u odgojno obrazovnom sustavu provjere sve diplome, na zagrebačkom Filozofskom fakultetu otrkivene su još dvije takve koje su im poslane na provjeru.

Dekanica Filozofskog fakulteta u Zagrebu potvrdila je za Jutarnji listkako su sporne diplome otrkivene na njenom fakultetu.

“Pri provjeri diploma zaposlenika škola pronašli smo dva krivotvorena slučaja. Obavijestili smo o tome uprave škola i nadležnim institucijama”, rekla je dekanica Vesna Vlahović Štetić.

Ne želi izlaziti u javnost s informacijom o kojim se školama radi, tek govori kako je riječ o osnovnoj školi u jednom manjem mjestu.

Dodaje kako diplome imaju brojeve koji se ne podudaraju s navodnom godinom izdanja, da font slova nije pogođen i da potpis dekana nije vjerodostojan.

“Potpis nije sličio mojemu potpisu. Netko je imao informaciju da sam dekanica, no očito nije imao priliku vidjeti moj potpis”, rekla je dekanica koja greške opisuje kao greške koje se vide iz aviona, prenosi Jutarnji. (PN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum