OSIJEK

Plenković označio početak "Adventiranja" u Osijeku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u četvrtak je u Osijeku u povodu Dana grada s lokalnim čelnicima uključio blagdansku rasvjetu u Parku kralja Tomislava označivši tako početak "Adventiranja".

Nakon što je u povodu Dana grada bio na svečanoj sjednici osječkoga Gradskog vijeća, predsjednik Vlade Andrej Plenković s domaćinima i suradnicima obišao je glavni gradski Trg Ante Starčevića, odakle je tramvajem stigao do Parka kralja Tomislava, gdje je s gradonačelnikom Ivanom Radićem i osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem uključio blagdansku rasvjetu i tako označio početak "Adventiranja" u Osijeku.

Paljenjem gotovo 10 kilometara adventskih svjećica, cijeli je grad, koji obilježava 235. obljetnicu ujedinjenja Gornjega grada, Tvrđe i Donjega grada u jedinstvenu cjelinu, zablistao u predblagdanskome božićnom ruhu.

Radić je čestitao sugrađanima 235. rođendan grada i rekao da se nastavlja program koji je po reakcijama jako dobar.

"Otvorili smo popularno 'Adventiranje', originalni modularni oblik koji ima Osijek, i siguran sam da će jako puno sugrađana i turista iz cijele Hrvatske doći u Osijek", poručio je.

Župan Anušić također je Osječanima čestitao Dan grada izrazivši zadovoljstvo onim što se vidi na svakom koraku.

"Grad je prodisao punim plućima i napokon da zajedničkim snagama u svim segmentima društva radimo na jačanju Slavonije i Osijeka. I to se vidi. Zajedno s Vladom, svi smo u tom cilju ustrajni. Pozivam sve na 'Adventiranje' i da vide najljepši advent u Hrvatskoj", rekao je Anušić.

Premijer Plenković je u pratnji domaćina obišao sajam u Parku kralja Tomislava, gdje se slikao s mnogim Osječanima koji su ga oduševljeno dočekali.

Ovogodišnje "Adventiranje" njegovi su organizatori - Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, zbog epidemioloških mjera, zamislili kao kretanje po blagdanski ukrašenim mjestima od Trga Ante Starčevića, gdje je festival svjetla, a kaleidoskop na pročeljima zgrada prikazuje povijesne fotografije grada, do Kulturnog centra, novog mjesta "Adventiranja".

S obzirom na to da je Perivoj kralja Tomislava lani bio najposjećeniji, ove je godine kao središnje mjesto osnažen dodatnom ugostiteljskom ponudom i glazbenim programima na malim pozornicama. Diljem grada postavljeno je 25 kućica i više malih pozornica na kojima će nastupiti glazbenici uz ponudu osječkih ugostitelja koji su se prijavili na javni natječaj. 

Na pitanje novinara je li na svečanu sjednicu Gradskog vijeća pozvao predsjednika Republike Zorana Milanovića, osječki gradonačelnik Radić je odgovorio da nije. Dodao je kako je pozvan predsjednik Vlade te da mu je drago što se odazvao pozivu.

"Ne znam tko je koga i kada zvao, naše je pravo da na svoj rođendan zovemo koga hoćemo. Žao mi je da vijećnici SDP-a na današnji dan, kada je rođendan grada Osijeka, politiziraju. Više bih volio da su podržali proračun, a ne da su bili protiv izgradnje vrtića i škola.  Zanimaju nas projekti, a ne destrukcija i politiziranje, i moj im je savjet da se počnu baviti konkretnim prijedlozima i kritikama pa će onda možda sa svojim kandidatom ući u drugi krug izbora za gradonačelnika", poručio je Radić.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater