TRAKOŠĆAN

Plenković: Od kad sam na čelu HDZ-a stranačke financije su 100 posto čiste

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je kako jamči da su stranačke financije transparentne i zakonite od kad vodi stranku koja će, ako se pošalje upit, poslati izvješće i o financiranju prve predizborne kampanje bivše predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

"Ja odgovaram 100 posto za ovo svoje vrijeme, a ovo prije ćemo vam dati izvješće ako date upit", rekao je u utorak Plenković u izjavi novinarima upitan za pisanje "Nacionala" o financiranju prve predsjedničke kampanje Grabar-Kitarović.

Taj je tjednik objavio, pozivajući se na izvor blizak Grabar-Kitarović, da je bivši čelnik "Dinama" Zdravko Mamić nagovorio bivšu predsjednicu da se kandidira na predsjedničkim izborima 2014. godine, kao i da joj je pristao nadoknaditi razliku između plaće na Pantovčaku i one koju je primala kao dužnosnica u NATO-u te da joj je za tu kampanju donirao pola milijuna eura.

Plenković je u izjavi novinarima na Trakošćanu rekao da je pročitao članak "Nacionala" i da je "to sve što o tome zna".

"Vjerujem da će se predsjednica očitovati na tu temu i otkloniti ako ima bilo kakvih sumnji što se tiče njenog integriteta", rekao je Plenković koji u tom trenutku nije bio upoznat s time da se Grabar-Kitarović u međuvremenu očitovala o cijelom slučaju.

Bivša predsjednica je u objavi na društvenim mrežama odbacila navode "Nacionala" i navela da su svi troškovi kampanje financirani isključivo i jedino putem HDZ-a kojem se treba obratiti za sve informacije o troškovima kampanje.

"Obratite se pa ćemo vam odgovoriti", rekao je na to Plenković novinarima te podsjetio da je riječ o kampanji iz 2014. godine.

Naglasio je da kako jamči za zakonitost i transparentnost stranačkih financija od kad je na čelu HDZ-a.

"Što se tiče naših financija, one su transparentne, zakonite uredno vođene. Svaki put je Državna revizija, koja je gledala godišnje financije ili nakon bilo kojeg izbornog ciklusa, kazala da je sve u skladu sa zakonom i transparentno i tako će i biti. I nema nikakvih dugova, kredita, pozajmica, baš ničega što bi moglo biti dvojbeno", rekao je Plenković. 

Naglasio je kako u tom smislu 100 posto odgovara za vrijeme koje je on na čelu HDZ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum