RIJEKA

Peović: Grad Rijeka iz godine u godinu smanjuje izdvajanja za sport

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović ustvrdila je u utorak da je odnos Grada Rijeke prema sportu problematičan, jer se iz godine u godinu smanjuju izdvajanja za sport, odnosno javne potrebe u sportu.

Još problematičnija je, kaže, raspodjela tih, za sport sve manjih izdvajanja te navela kako izdvajanja za HNK Rijeku iznose gotovo četvrtinu iznosa Grada Rijeke za javne potrebe u sportu.

"HNK Rijeka je privilegirani klub i u odnosu na druge nogometne klubove, ali i u odnosu na druge sportove u Rijeci. Takav privilegirani tretman nije opravdan ako je riječ o javnim novčanim sredstvima jer su time manja raspoloživa sredstva za druge klubove i sportove koji nisu komercijalno usmjereni", rekla je te ustvrdila kako se na taj način ne ispunjavaju uvjeti da se veći broj ljudi, posebno djece, bavi sportom

Podsjetila je da je Grad Rijeka početkom ove godine sklopio ugovor s HNK Rijeka, odnosno s privatnom tvrtkom Stadion Kantrida, koja upravlja nogometnim kompleksom Rujevica, o kompenziranju devet milijuna kuna duga za komunalni doprinos.

Grad Rijeka će po tom ugovoru u vidu kompenzacije zakupiti terene na Rujevici te će ih moći povremeno koristiti drugi nogometni klubovi iz Rijeke, čija je infrastruktura nedostatna ili neodgovarajuća.  

"Ostaje pitanje, ako infrastruktura tri nogometna kluba koji će sada dobiti priliku treniranja na Rujevici, nije odgovarajuća, kako opravdavaju zakup u Gradu Rijeci, zašto se devet milijuna kuna komunalnog doprinosa nije naplatilo od vlasnika Rujevice i usmjerilo u poboljšanje sportske infrastrukture tih klubova?", upitala je Katarina Peović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater