KOPRIVNICA

Otvoreni Podravski motivi predstavljaju naivno slikarstvo i stare zanate

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Podravski motivi, manifestacija koja promovira naivnu umjetnosti i tradicijsku kulturu, otvorena je u subotu u središtu Koprivnice.

 Ove godine tema joj je "Mošt i kostanji", pa je Muzej grada Koprivnice otvorio izložbeni prostor pod nazivom „Samo je vu goricaj živlenja pravi raj“ za koju je ulaz slobodan. 

 Slobodan ulaz posjetiteljima omogućio je i u Galeriju Mijo Kovačić, Galeriju skulptura Ivan Sabolić i Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama.

 Sve će galerije biti otvorene za javnost u vrijeme održavanja Motiva, do nedjelje navečer.

Posjetitelje očekuju brojni stari zanati, antikvarijati, medari, vinari i ostali izlagači koji su pripremili razne domaće proizvode i rukotvorine.

 Na današnjem otvaranju Podravskih motiva nazočne je, u ime organizatora, pozdravio direktor Turističke zajednice Koprivnice Renato Labazan, a obratili su im se i ravnatelj Muzeja Grada Koprivnice Robert Čimin te župan Darko Koren, u ime Koprivničko-križevačke županije koja financijski podupire manifestaciju.

"Ponosni smo što već dugi niz godina podržavamo manifestacije od kulturnog značaja za Koprivnicu i Županiju, manifestacije koje obogaćuju našu turističku ponudu", rekao je Koren.

Gradonačelnik Mišel Jakšić na otvorenju je predao ključeve grada slikaru Zlatku Štrfičeku i otvorio Podravske motive koji će potrajati do nedjelje navečer.

Zahvalio je Turističkoj zajednici, slikarima naivcima, obrtnicima, udrugama žena, ustanovama, te svim sudionicima Motiva. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater