OSIJEK

Osječki poduzetnik Ravlić prosvjedovao ispred osječkog Županijskog suda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Osječki poduzetnik Marijan Ravlić u četvrtak je prosvjedovao ispred zgrade osječkog Županijskog suda zbog stečaja njegove tvrtke "Rams", za što odgovornima smatra pojedine pravosudne i crkvene dužnosnike.

Ravlić tvrdi kako je njegova tvrtka otišla u stečaj zbog nemogućnosti naplate duga od 2,3 milijuna kuna od đakovačko-osječke nadbiskupije i osječkog Caritasa za obavljene radove na duhovno-rekreacijskom centru "Emaus", kod Valpova, a što je, kako navodi utvrđeno i presudom Visokog trgovačkog suda.

Stoga je ispred zgrade Županijskog suda postavio jumbo-plakate s fotografijama i imenima osoba, koje smatra odgovornim za propast svoje tvrtke, među kojima su čelne osobe Đakovačko-osječke nadbiskupije, osječkog Caritasa te pojedini suci osječkog Županijskog i Trgovačkog suda, Općinskog suda u Valpovu i predstavnici Državnog odvjetništva, koje je na plakatima nazvao "Udruženom zločinačkom organizacijom".

Slične prosvjedne aktivnosti Ravlić je već održavo u nekoliko hrvatskih gradova, a  u četvrtak je istaknuo kako želi upoznati javnost sa svim akterima slučaja, u kojemu je zbog neisplate duga Đakovačko-osječke nadbiskupije i njenog Caritasa te odnosa pravosuđa njegova tvrtka završila u stečaju.
Ovaj prosvjed Ravlić smatra krajnjom mjerom, koju nije kanio poduzeti, ali se na to ipak odlučio jer svi njegovi dosadašnji pokušaji da se ovaj spor okonča mirno i bez prosvjeda nisu urodili plodom.
Na mjesto prosvjeda došli su djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave koji su ga pozvali na razgovor u službene policijske prostorije, a Ravlić je najavio da će nastaviti s prosvjednim akcijama, dok ne naplati svoja potraživanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of