ZAGREB

Ophodni brod "Šokadija" počasno plovio od Osijeka do Vukovara

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Plovidbom od Osijeka do Vukovara, posada riječnog ophodnog broda "Šokadija" Hrvatske vojske obilježila je 25. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, priopćili su iz Ministarstva obrane. 

Pripadnici Satnije riječnih brodova Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske isplovili su brodom Šokadija 4. kolovoza iz osječke luke Vrbik. S 11 članova i nakon više od 12 sati plovidbe Dravom te državnom granicom dužinom Dunava, brod je uplovio u Vukovar.

Prolazeći putem pored Batine, Aljmaša, Erduta i Dalja brod je prešao više od 150 riječnih kilometara, izvijestili su iz MORH-a.

Počasni pozdrav i brodska sirena kod Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav

Postrojeni na prigodno ukrašenom brodu, uz počasni pozdrav, posada jedinog hrvatskog riječnog ophodnog broda je uz zvuk brodske sirene prošla pokraj Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav.

Zapovjednik broda, poručnik fregate Milković Hrvoje poručio je kako su dolaskom u Vukovar iskazali pijetet žrtvama stradalima u Domovinskom ratu, ali i kako bi s Vukovarom i Vukovarcima podijelili radost pobjede, prenosi se u priopćenju.

Ovogodišnje aktivnosti Ophodnog broda "Šokadija" u obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti provedene su u skladu s mjerama epidemijske zaštite i apelima za odgovornim ponašanjem u vrijeme COVID-19.

Zbog njih, ali i zbog kiše koja je u Vukovaru padala gotovo čitav dan broj posjetitelja bio je znatno manji nego prijašnjih godina, priopćeno je iz Ministarstva obrane.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini