propalo obećanje

OBRAT U SLUČAJU MIRELE ČAVAJDA. HZZO neće platiti troškove prekida trudnoće u Sloveniji?

| Autor: Glas Istre
Mirela Čavajda (Fote Neja Markičević/Cropix)

Mirela Čavajda (Fote Neja Markičević/Cropix)


Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, kako sada stvari stoje, Mireli Čavajdi najvjerojatnije neće odobriti podmirenje troškova prekida trudnoće u inozemstvu, piše Jutarnji list

Kako neslužbeno doznajemo, iako hrvatski liječnici odbijaju napraviti zakonom zajamčen zahvat, odbijaju to i izrijekom napisati. Bolnice su, doznajemo, HZZO-u poslale dopise da je Čavajdi struka ponudila potrebni zahvat, a to je - inducirani porod. Budući da Čavajda ne želi porod nego prekid trudnoće, to, rečeno jezikom HZZO-a, znači da je odbila zdravstvenu uslugu u Hrvatskoj pa je krajnje dvojbeno ima li HZZO legalnu podlogu da joj odobri zahvat u Sloveniji.

U HZZO-u se, doznajemo, zbog svega odvija prava drama. Iako njezin slučaj ima sva obilježja hitnosti, do objave ovog teksta HZZO još nije odgovorio na njezin zahtjev da joj se odobri trošak prekida trudnoće u Sloveniji. A ako Čavajda obavi medicinski zahvat prekida trudnoće u Sloveniji na svoju ruku, ne može računati na refundaciju troškova koji iznose oko 5000 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater