ECDC

OBJAVLJENA NOVA KORONA KARTA EUROPE: Španjolska, Francuska i Italija sve "crvenije", Hrvatska i dalje među najsigurnijim državama na Mediteranu

| Autor: Glas Istre
Nova korona karta Europe

Nova korona karta Europe


Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu korona kartu na kojoj je hrvatska obala i dalje u narančastom, piše Novi list.

Hrvatska je obala na najnovijoj karti ostala u “narančastom”, a kontinentalne hrvatske regije i dalje su označene zelenom bojom.

To je naravno izuzetno dobra vijest za nastavak turističke sezone u Hrvatskoj, koja i dalje uživa titulu najsigurnije države na Mediteranu ili barem jedne od njih.

Naime, Španjolska, te veliki dijelovi Francuske i Italije i dalje su u lošijoj situaciji, također i Grčka, te neke druge turistički konkurentne europske zemlje.

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-odnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum