PULA

Nova pulska Opća bolnica dobila uporabnu dozvolu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pulska Opća bolnica dobila je u srijedu uporabnu dozvolu za cjelokupan projekt izgradnje nove bolnice čime je nadomak kraja najznačajniji projekt istarskog zdravstva u proteklih 25 godina, Izvijestili su iz Istarske županije. 

Projekt, vrijedan 800 milijuna kuna, osim izgradnje podrazumijeva i opremanje najsuvremenijom medicinskom opremom, dodaje se u priopćenju.

Naime, građevinski radovi započeli su u siječnju 2015. godine, a od prošle godine sve djelatnosti su objedinjene na jednoj lokaciji - onoj u Zagrebačkoj ulici u Puli.

Komentirajući vijest o dobivenoj uporabnoj dozvoli, istarski župan Boris Miletić rekao je kako je Istra na ovo dugo čekala, ali da građani Istre konačno dobivaju novu, modernu i vrhunski opremljenu bolnicu, primjerenu 21. stoljeću.

"Moje zahvale idu svim djelatnicima Opće bolnice na strpljenju i razumijevanju jer raditi dok je u vašoj blizini gradilište nije nimalo lako, a pored toga tu su i izuzetno zahtjevni uvjeti rada zbog pandemije covida-19" - poručio je Miletić koji je najavio svečanost otvaranja nove bolnice za siječanj 2022. godine. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini