SOLIN

Nadbiskup Kutleša: Nadajmo se zavoditi idolima tijela

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nadbiskup splitsko-makarski Dražen Kutleša poručio je u četvrtak u propovijedi u Solinu, gdje je predvodio misu i procesiju na blagdan male Gospe, da se u ljudima "neprestano vodi rat između dobra i zla" i pozvao vjernike da se "ne daju zavoditi idolima tijela".

Kutleša je rekao da se "u nama neprestano vodi rat između dobra i zla, a mi prolazimo sredinom, opredjeljujući se čas za dobro, čas za zlo. U današnje vrijeme sebe hranimo daleko više s onim što je potrebno tijelu zanemarujući dušu".

Također je spomenuo žene i muževe koji prolaze krize svojih odnosa. "U životu dođu trenuci u kojima nije dovoljno zaustavljati pogled na licu drugoga, koje nas je privuklo i osvojilo, dođu trenuci kad je na tom licu uzaludno tražiti ljepotu i blagost u kojima smo se sami pronalazili. To su trenuci kad je potrebno pogled usmjeriti k Bogu, a ne odustati," kaže Kutleša.

Mala Gospa je blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, a Kutleša je osvrćući se na Marijino bezgrješno začeće govorio i o ljudskoj spolnosti.

"Njezino djevičanstvo svjedoči da je Krist pravi Bog i pravi čovjek i poziv je nama da proširimo obzore vlastitog razumijevanja i oblikovanja ljudske spolnosti, majčinstva i očinstva", rekao je.

Tradicionalno se na blagdan Male Gospe u Solinu okuplja veliki broj vjernika, međutim, primjetno je kako je na današnjoj misi i procesiji bilo manje vjernika no u godinama prije pandemije koronavirusa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter