ŠESTA ŽRTVA

NACIONALNI STOŽER: U Hrvatskoj 713 zaraženih, preminuo još jedan muškarac u KB Dubrava, 26 pacijenata na respiratoru. Ministar Beroš: "Sadašnje stanje je zadovoljavajuće i REZULTAT JE ZAJEDNIČKIH NAPORA ZDRAVSTVENE STRUKE, STOŽERA I GRAĐANA

| Autor: Glas Istre
Vili Beroš i Davor Božinović (Damir KRAJAČ/CROPIX)

U Hrvatskoj je trenutno 713 zaraženih, preminuo još jedan muškarac u KB Dubrava, 26 pacijenata je na respiratoru, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije u nedjelju ranoposlijepodne.

- Sadašnje stanje je zadovoljavajuće i rezultat je zajedničkih napora zdravstvene struke, stožera i vas građana, naglasio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Muškarac (1936. godište) koji je u nedjelju tijekom jutra preminuo u KB Dubrava bio je teži bolesnik, a njegovo zdravstveno stanje se zakompliciralo koronavirusom, rekao je Beroš.

Dosad je testirano 5.900 uzoraka, a od više od 700 oboljelih njih 52 je ozdravilo.

- Odgovorno ponašanje je ključ uspjeha u borbi protiv koronavirusa", poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ministar unutarnjih poslova davor Božinović kazao je su koronavirusom zaražena četiri policajca, a 99 ih je u samoizolaciji.

Danas oko 14.20 sati očekuje se slijetanje aviona iz Šangaja koji nosi 13 tona zaštitne opreme, a on je prvi u nizu koji će sljedećih tjedana opskrbljvati Hrvatsku, istaknuo je ministar. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater