(Hina/EPA)
Dvije tisuće porcija ribljeg paprikaša podijeljeno je na Veliki petak Osječanima povodom Uskrsnih blagdana, na tradicionalnom druženju u organizaciji grada.
Ovo tradicionalno jelo za građane su pripremali članovi osječke Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje.
Predsjednik udruge Davor Tomić naveo je da je utrošeno 300 kilograma ribe, uglavnom šarana, uz 50 kilograma luka, 10 kilograma kvalitetne crvene paprike te ostalih dodataka koji se koriste za pripremu ovog jela.
Kuhali smo u osam kazana od oko 80 litara, što znači da je pripremljeno dvije tisuće porcija koje su građanima podijeljene u roku od pola sata, rekao je Tomić.
Grad Osijek je za organizaciju ovog susreta s građanima iz proračuna izdvojio 30 tisuća kuna, a u podijeli porcija, uz kuhare i majstore kotlića, sudjelovali su i zamjenici gradonačelnika Jasenka Crnković i Dragan Vulin.
Vulin je pritom napomenuo da je u protekle dvije godine ta dugogodišnja tradicija bila prekinuta zbog pandemije, koja sada jenjava, pa je izrazio zadovoljstvo što se okupio velik broj sugrađana kako bi se podružili uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.
Zamjenici gradonačelnika uputili su uskrsnu čestitku za sretan i blagoslovljen Uskrs, uz želju da ga svi provedu u miru i blagostanju sa svojim obiteljima i najmilijima.