DUBROVNIK

Na 6. dubrovačkom zimskom festivalu 160 različitih programa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Program 6. dubrovačkog zimskog festivala predstavljen je u ponedjeljak u Luži, a od 30. studenoga do 5. siječnja sljedeće godine donosi 160 različitih zabavnih i kulturnih događaja za sve uzraste.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković izjavio je tom prilikom kako je festival i ove godine uspio angažirati mnoge hrvatske glazbene zvijezde, što bi trebalo izazvati veći interes Dubrovčana i njihovih gostiju.
"Grad će u tim danima poprimiti novo ruho. Kućice su tu, a potrudili smo se da ponuda bude raznolika. Najviše me veseli što dvije godine zaredom razvijamo poseban program za najmlađe sugrađane. Balet 'Orašar' je rasprodan. Treba nam što manje kiše, a što više bure", rekao je Franković.
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić istaknula je kako su i 6. festivalu u središtu najmlađi sugrađani.
"Od 160 događaja gotovo 90 posto je namijenjeno najmlađima, sa sadržajima koji su raspoređeni kroz cijeli tjedan, a ne samo vikend. Plesni dio smo smjestili u Lazaretima, gdje ćemo imati i humanitarnu Božićnu placu", rekla je Tepšić.
Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović izjavila je kako je proračun tog festivala oko tri milijuna kuna, što je na prošlogodišnjoj razini.
"Pritom je iz gradskog proračuna osigurano 2,2 milijuna kuna, Turistička zajednica grada Dubrovnika sudjeluje s 450 tisuća kuna, a sponzorski iznos je do pola milijuna kuna. U iznos nisu uračunati troškovi blagdanske rasvjete i ukrasa ili programa drugih gradskih ustanova", rekla je Medo Bogdanović.
Festival počinje 30. studenoga paljenjem prve adventske svijeće i blagdanske rasvjete te koncertom benda "The Frajle" na Stradunu, a Dubrovčani i njihovi gosti moći će na istom mjestu tijekom prosinca slušati Gibonnija, Zoricu Kondžu, Nenu Belana, Nove fosile i Urbana & 4.
Osim toga, u programu je i balet "Orašar" u izvedbi Ukrajinskoga klasičnog baleta, zatim Dubrovački božićni koncert, Stanica Sjeverni pol, Božićna bajka, Žive jaslice i Torta Party.

U Lapadu će biti program na klizalištu, a novost su događaji pod kupolom u toj uvali te humanitarna Božićna placa u Lazaretima s programom "Adventska čarolija".
U 2020. godinu Dubrovčane i njihove goste uvest će Parni valjak, na dječjem dočeku bit će Mia Dimšić, a prvog dana 2020. godine nastupa klapa Iskon.
Nositelj programa 6. dubrovačkog zimskog festivala je Javna ustanova u kulturi "Dubrovačke ljetne igre".
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum