ZAGREB

MZO objavio ogledni primjerak lekcije iz biologije za online nastavu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) objavilo je u četvrtak ogledni primjerak online lekcije iz biologije za 7. razred osnovne škole, s obzirom na odluku Vlade da se zbog koronavirusa u Istarskoj županiji od petka obustavi nastava u školama te visokim učilištima.

Ogledni primjerak lekcije pripremila je mentorica Helena Valečić.

"Za cijeli svijet je ovo nova i teška situacija, zato treba biti svjestan da neće sve proći glatko. Bit će poteškoća po putu u osiguravanju sigurnog okruženja za učenje i poučavanje te implementiranje nastave na daljinu gdje je to potrebno i od toga ne treba bježati. Upravo zato mislim da je pravi trenutak da svi budemo konstruktivni i odgovorni jer zajedno možemo prebroditi i ovakve krizne situacije", poručila je ministrica Blaženka Divjak.

Na području Istarske županije od petka se obustavlja nastava u osnovnim i srednjim školama te visokim učilištima, a Ministarstvo je u srijedu navečer osnovnim i srednjim školama poslalo smjernice za organizaciju nastave na daljinu, odnosno za uspostavu virtualnih zbornica i razreda.

Učenici od petih razreda do kraja srednje škole nastavu će imati online, a za niže razrede osiguran je program na Hrvatskoj radioteleviziji.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of