MAGNITUDA 5,3 

FOTO I VIDEO / TRI SNAŽNA POTRESA JUTROS POGODILA ZAGREB: Rušili se zidovi, otpao vrh Katedrale, građani na ulicama... MUP preporučio: "Držite razmak i čekajte upute seizmologa"

| Autor: Portal Glas Istre, Hina


Dva snažna potresa, prvi jakosti 5,3 drugi jakosti 5,0,  pogodila su u nedjelju ujutro Zagreb i izazvala štete na zgradama, a u 7.41 sati desio se i treći potres jakosti 3,7.

Prvi snažni potres jakosti 5,3 probudio je u nedjelju u 6,24 sati stanovnike Zagreba.

Potres koji je trajao nekoliko sekundi zaljuljao je zgrade. 

Kako prenosi Index.hr, rušili su se zidovi, otpao je vrh Katedrale, uništeni su brojni automobili.... U središtu grada zabilježene su materijalne štete, a u dijelovima grada nema struje i vode.

Desni dio tornja zagrebačke katedrale pao uslijed potresa (HINA/ Daniel KASAP)

Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da je epicentar prvog bio sedam kilometara sjeverno od Zagreba, šest kilometara jugoistočno od Kašine na dubini od deset kilometara.

U 7,01 sati novi se potres osjetio u Zagrebu, trajao nešto kraće od prvog.

Bio je jakosti 5,0 s epicentrom 10 kilometara sjeverno od Zagreba, odnosno dva kilometra jugoistočno od Kašine na dubini od pet kilometara, prema Europskom mediteranskom seizmološkom centru.

U središtu grada zabilježene su materijalne štete, a u dijelovima grada nema struje i vode.

(HINA/EPA)

Zasad nema izvješća o žrtvama, a Civilna zaštita Grada Zagreba je podignuta, rekao je pročelnik tog ureda Pavle Kalinić. 

U Centru 112 nemaju podatke o ozlijeđenima. Doznaje se da primaju dojave od brojnih građana te da su zbog požara na terenu i vatrogasci.

Zbog mogućnosti manjih potresa, tzv. aftershocks, ljudi su pozvani da ostanu na otvorenom prostoru i da ne borave u oštećenim zgradama, piše Europski mediteranski seizmološki centar na twitteru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter