ZAGREB

Most: Stavljanje Uredbe o gospodarenju otpadom izvan snage jedino logično

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborski zastupnici Mosta Slaven Dobrović i Marko Sladoljev u petak su odluku Ustavnog suda o stavljanju izvan snage Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom ocijenili jedinim logičnim rješenjem jer nedozvoljeno zadire u nadležnost lokalne samouprave i drastično poskupljuje odvoz otpada.

"Stavljanje Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom izvan snage jedino je logično rješenje jer već smo upozoravali, kao i mnogi drugi, da je riječ o Uredbi koja nedozvoljeno zadire u nadležnosti lokalne samouprave i koja nastavlja projektirati kaotično stanje u sustavu gospodarenju otpadom", izjavio je Dobrović novinarima.

Vidimo kako se upravo Grad Zagreb okoristio tom uredbom formirajući jedinstvenu cijenu za sva kućanstva, koja je za mala kućanstva značila drastično poskupljenje, dodao je.

"Kada se čuje što premijer najavljuje i kojim entuzijazmom govori o Zelenom dogovoru i u kojem je to nesrazmjeru sa sektorskim politikama, onda definitivno možemo reći da se ova zemlja vodi u kaotično i apsurdno stanje“, poručio je Dobrović.

Posebno se referirao na odluku o financiranju Centra za gospodarenje otpadom Lučino Razdolje u iznosu od 408 milijuna kuna, koji se ni po čemu se ne uklapa u zelenu politiku koju premijer "pompozno najavljuje urbi et orbi".

Sladoljev je istaknuo da je građanima dosta plaćanja  loše politike ove vlasti i gradonačelnika Zagreba.

"Dok građani imaju više račune, kupuju se stanovi za gotovinu, a porijeklo imovine se ne može dokazati. Zato će se Most pridružiti sutrašnjem prosvjedu protiv gradonačelnika Milana Bandića, aktivno ćemo sudjelovati i pozivamo sve članove i simpatizere Mosta i drugih političkih opcija da nam se pridruže", rekao je Sladoljev.

Pozvao je DORH da ispita Bandićevu kupnju stana gotovinom od osobe koju se veže uz brojne afere. "S jedne strane, građani plaćaju skuplje račune, a političari se bogate. Ako ovo nije za DORH, onda ne znam što je", zaključio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini