ZAGREB

MORH: Protupožarne snage HRZ-a gase požar kod Segeta Donjeg

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dva Airtractora AT-802, dva Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1 gase požar u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a jedan Airtractor AT-802  na izviđanju na ruti Zadar-Knin-Zadar, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH). 

Dva Airtractora AT-802, dva Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirani su u ponedjeljak u  akciji gašenja požara kod Segeta Donjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji, navodi MORH i dodaje kako je jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen na protupožarno izviđanje na ruti Zadar - Knin – Zadar.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 2. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 47 požara i to u: 19 u Šibenskoj-kninskoj, 15 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 10 u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan Primorsko-goranskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 31 protupožarno izviđanje u županijama priobalja.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je pet puta i ostvario je pet letova s besposadnim zrakoplovnim sustavom “ORBITER 3” u trajanju od više od 13 i pol sati, a u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater