VUKOVAR

Mladi iz njemačkog grada Vacha boravili u Vukovaru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac primio je u ponedjeljak mlade i gradonačelnika njemačkog grada Vacha Martina Müllera, koji su desetak dana boravili u Vukovaru.  

„Veseli nas provedba ovakvog projekta međunarodnog karaktera kojim doprinosimo razvoju dječjih znanja i iskustava. Projekt zasigurno ima budućnost i nastavit ćemo ga razvijati jer učenje o raznim kulturama i stvaranje internacionalnih prijateljstava koja ostaju zauvijek bitno je za naše mlade.“, poručio je Filip Sušac.

Riječ je o projektu međunarodne suradnje koji Grad Vukovar zajedno s njemačkim gradovima Geisa i Vacha provodi još od 2014. godine.

Naime, nakon rata, Udruga Caritas iz grada Geisa prvi je put bila u Vukovaru kako bi pružila pomoć. Solidarnost je urodila partnerstvom i prijateljstvom pa se tako od 2014. godine zajedno s Franjevačkim samostanom i samostanima i crkvama s područja gradova Geisa i Vache provodi projekt čiji je cilj da mladi iz Hrvatske i Njemačke upoznaju druge kulture i zemlje, sruše predrasude te stvaraju nova poznanstva.

Gradonačelnik Martin Müller zahvalio je Gradu Vukovaru na gostoprimstvu istaknuvši kako Vukovar iz godine u godinu postaje sve ljepši.

Mladi iz grada Vacha proveli su u Vukovaru deset dana sudjelujući u brojnim aktivnostima, poput uređenja Vukovarske ade, čišćenju dvorišta Gradskog muzeja i sličnih, a tijekom svog boravka posjetili su memorijalna i kulturna mjesta u Vukovaru i okolici.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of