ZAGREB

Ministri Fuchs i Kásler o utjecaju pandemije na obrazovni sustav

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs sastao se s mađarskim ministrom ljudskih resursa Miklósem Káslerom u sklopu njegova službenog posjeta Hrvatskoj, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO).

Dvojica ministara, kako navodi MZO, razgovarali su o izazovima s kojima su suočeni obrazovni sustavi zbog pandemije koronavirusa. 

Ministar Fuchs izložio je iskustvo Republike Hrvatske u planiranju nove nastavne godine te izbor između triju modela održavanja nastave prema važećim epidemiološkim prilikama, ističe MZO i dodaje kako je tema razgovora bio i nastavak suradnje te definiranje novoga programa suradnje u područjima obrazovanja i znanosti.

MZO napominje kako su u razgovoru istaknuti i mogući zajednički znanstveni projekti, posebice u sklopu europskih istraživačkih programa. 

Ministri Fuchs i Kásler složili su se, ističe MZO, kako su sve zemlje zbog ove pandemije suočene sa sličnim izazovima koji zahtijevaju i zajedničke odgovore na ovu krizu te su zaključili kako je nužno nastaviti blisku suradnju u predstojećem razdoblju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of