ZAGREB

Ministarstvo: Konačnu odluku o kupnji poslovnih udjela u APIS-u donijet će Vlada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sukladno Pismu namjere Grada Zagreba o prodaji poslovnog udjela Grada u informatičkoj tvrtki APIS IT-u državi izvršene su procjene i prikupljena je sva relevantna dokumentacija, a konačnu odluku o kupnji donijet će Vlada, doznaje se u utorak u Ministarstvu državne imovine. 

"Trgovačko društvo APIS IT d.o.o utvrđeno je kao društvo od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Navedeno društvo pruža strateške, stručne i provedbene usluge javnom sektoru  u planiranju, razvoju, podršci i održavanju poslovno-informacijskih sustava po principima umrežene i korisnički usmjerene uprave", rečeno je Hini u Ministarstvu državne imovine.

Podsjećaju kako je namjera stjecanja 100 posto vlasništva u APIS IT-u pokrenuta još 2014. godine kada je donesena Odluka Vlade o pokretanju postupka kupnje poslovnog udjela u društvu, s ciljem kupnje 49 posto temeljnog kapitala društva koje je u vlasništvu Grada Zagreba, čime bi država postala jedini vlasnik Društva.

"Sukladno Pismu namjere Grada Zagreba o prodaji poslovnog udjela Grada u trgovačkom društvu APIS IT Republici Hrvatskoj, izvršene su procjene i prikupljena je sva relevantna dokumentacija. Riječ je o procesu koji još nije završen, a konačnu odluku o kupnji poslovnih udjela u trgovačkom društvu APIS IT donijet će Vlada", istaknuli su odjela za odnose s javnošću Ministarstva državne imovine.

"Večernji list" navodi kako je Ministarstvo državne imovine naručilo procjenu vrijednosti 49 posto udjela Grada Zagreba u APIS-u, nakon što se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić još u travnju obratio tom ministarstvu i Ministarstvu financija s ponudom o prodaji gradskog udjela, i dobilo je procjenu vrijednosti na 280 milijuna kuna.

APIS - Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama, među ostalim, obavlja i provjeru potpisa referendumskih inicijativa te je zadužena za tehničku realizaciju provedbe izbora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater