VINKOVCI

Ministar Oleg Butković zadovoljan obnovom jedne od najprometnijih vinkovačkih ulica

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je u srijedu u Vinkovcima završne radove na uređenju jedne od najprometnijih ulica - Ulicu Ruđera Boškovića - u čiju rekonstrukciju i obnovu Hrvatske ceste ulažu 20 milijuna kuna.

"Nakon završetka izgradnje istočne obilaznice, krenuli smo s obnovom ove značajne prometnice za Vinkovce. Radovi idu svome kraju. Hrvatske ceste, kao jedna od najuspješnijih državnih tvrtki, vode računa o ravnomjernom razvoju svih dijelova Hrvatske što pokazuje i ovaj projekt", kazao je Oleg Butković.

Uz njega su u obilasku prometnice bili i ministar obrane Mario Banožić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Butković je također podsjetio kako se od velikih infrastrukturnih prometnih projekata na području Vinkovaca radi i rekonstrukcija i elektrifikacija pruge Vinkovci-Vukovar, a ključnim je ocijenio ulaganja u magistralnu željezničku prugu Vinkovci-Zagreb.

"Taj X. koridor nam je ključan. Dugo Selo-Novska je prošao kao najveći željeznički projekt u Nacionalni program oporavka i otpornosti i to je program koji će 100 posto biti financiran od strane Europske komisije", naveo je ministar Oleg Butković.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić podsjetio je kako je Ulica Ruđera Boškovića jedna od najprometnijih cesta u Vinkovcima, a u sklopu njezine rekonstrukcije kolnički trak je iz četverotračnog sužen u dvotračni, izgrađene su i biciklističke i pješačke staze te obnovljen 118 metara dugi most preko rijeke Bosut.

"Znamo da je ova cesta bila jedna od glavnih prometnica u Vinkovcima, iznimno prometno opterećena. Zahvaljujem se Hrvatskim cestama, Ministarstvu prometa i Vladi bez čije pomoći ne bi bilo moguće rekonstruirati jednu tako zahtjevnu prometnicu. Nakon zavrsˇetka radova koji su pri samom kraju dobit c´emo modernu prometnicu, opremljenu svom potrebnom infrastrukturom, nogostupom, autobusnim ugibalisˇtima, pjesˇacˇku i biciklisticˇku stazu, kao i sređenu oborinsku odvodnju", kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini