ZAGREB

Ministar Fuchs: U ponedjeljak dokument vezan za novu školsku godinu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u četvrtak prije sjednice Vlade da će dokument o početku nastave u novoj školskoj godini biti poznat u ponedjeljak, 24. kolovoza, tada će biti i objavljen i u njemu će biti svi podatci i varijante o početku nastave.

Kako je već ranije najavio ministar Fuchs, nova školska godina 2020./2021. počet će 7. rujna, a polazišna točka je da će početi u učionicama.

Novinare su zanimali mogući modaliteti nastave u novoj školskoj godini od kojih je jedna mješovita nastava u kojoj bi učenici jedan tjedan išli u školu, a drugi tjedan pratitli nastavu on-line.

"Sve ćete saznati u ponedjeljak kada će biti objavljen dokument koji ćete tada dobiti na uvid", rekao je Fuchs.

Dodao je kako je model nastave koji su spomenuli novinari samo jedna od mogućih varijanata koje se razmatraju.

Na ponovljeno pitanje znači li to da će učenici jedan tjedan biti u školi, a jedan tjedan pratiti on-line nastavu, Fuchs je kratko odgovorio - hoće li biti jedan tjedan u školi, a jedan tjedan na on-line nastavi ili dva dana, sve ćete vidjeti u ponedjeljak. 

Kako je istaknuo, na varijante nastave utjecat će epidemiološka situacija.

Na novinarsku primjedbu kako neki roditelji smatraju da su svi podatci o početku nastave u novoj školskoj godini već trebali biti poznati, ministar Fuchs odgovorio je kako je svjestan da će uvijek biti kritičara, uvijek će biti onih koji misle drukčije, nema jedinstvenih mišljenja i to je sigurno.

"Radimo u najboljoj mogućoj vjeri da stvar držimo pod kontrolom, a vidite i sami što se zbiva s epidemiološkom situacijom pa je pitanje hoćemo li uopće moći početi, jer ako situacija eskalira do većih razmjera sigurno je da će se poduzeti neke druge mjere", istaknuo je.

"Još uvijek je onako kako smo zamislili", zaključio je ministar Fuchs.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs imenovao je prošli četvrtak 23-članu Radnu skupinu za razradu i predlaganje mjera za početak nove pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021. koja se u utorak prvi put sastala u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

U Radnoj skupini su stručnjaci epidemiolozi, predstavnici agencija u sustavu obrazovanja, ravnateljskih udruga, osnivača škola i sindikata, a koordinatorica je Ivana Pavić Šimetin iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini