ZAGREB

Milošević: Sutra usuglašavamo detalje kontejnerskog naselja u Petrinji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zamjenik ravnatelja Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Boris Milošević u ponedjeljak je izrazio uvjerenje da će se sutra usuglasiti svi detalji oko kontejnerskog naselja u Petrinji, a potom i krenuti u izgradnju.  

"Vjerujem da ćemo sutra usuglasiti sve detalje", kazao je Milošević na upit novinara kada će se krenuti u izgradnju stambeno poslovnog kontejnerskog naselja u Petrinji.

Naveo je da su iz Stožera s predstavnicima Grada Petrinje i jučer razgovarali o tom projektu, istaknuvši da je u ovom trenutku kontejnersko naselje neophodan projekt kojega je država spremna podržati.

Dodao je da je između Stožera i gradske uprave ostalo usuglasiti sve detalje, pogotovo one financijske oko toga tko će pokriti troškove naselja, sve u cilju kako bi ti troškovi bili prihvatljivi i opravdani da bi se kasnije mogla tražiti refundacija troškova iz EU fondova.

Milošević je izvijestio da su na području Sisačko-moslovačke županije statičari do sada pregledali preko 25 tisuća objekata. 

Neuporabljivo 3020 objekata, ukupno oko 8.000 teško oštećeno

Kazao je kako je za sada 3020 objekata neuporabljivo (crvena naljepnica), a njih 5.200 je sa žutom naljepnicom (privremeno neuporabljivo), što znači da je oko 8 tisuća objekata teško oštećeno.

Najavio je kako je s teleoperaterima dogovoreno postavljanje šest mobilnih baznih stanica na području Sisačko-moslovačke županije, a prva stanica postavlja se već ovaj tjedan.

Do sada je na području te županije preko Stožera postavljeno više od 780 kontejnera i mobilnih kućica, a država je naručila još 600 kontejnera.

Preko 2300 zahtjeva za privremeni smještaj, nisu svi opravdani

“Do sada smo zaprimili preko 2300 zahtjeva za privremeni smještaj, no ne mislimo da su svi zahtjevi opravdani. S još nekih 100-injak kontejnera ćemo riješiti sve potrebe koje su lokalni stožeri označili kao hitne”, istaknuo je Milošević.

Upitan je li kao potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava upoznat sa slučajevima seksualnog uznemiravanja na Akademiji dramskih umjetnosti, Milošević je kazao kako do njegova ureda nije došla nijedna prijava, pa je nije ni razmatrao.

“U svakom slučaju podržavam da se svaka ta prijava istraži do kraja i da se učini sve da kao društvo budemo senzibilizirani na taj problem da se u budućnosti takve stvari ne bi događale”, poručio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater