ZAGREB

Milanović podržao prijedloge HND-a i SNH-a za pomoć novinarima i medijima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović u četvrtak je primio predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoja Zovka i predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske (SNH) Maju Sever koji su mu predstavili prijedlog mjera za pomoć medijima pogođenim krizom zbog koronavirusa. 

''Predsjednik Milanović podržao je nastojanja HND-a i SNH-a da se pomogne novinarima i medijima. Smatra kako je važno štititi i promicati neovisnost medija, pogotovo u kriznim situacijama'', istaknuto je iz Ureda predsjednika.

HND i SNH predlažu da Vlada za novinare i medije donese posebne mjere budući da nisu bili obuhvaćeni dosadašnjim mjerama.

Kao ključne mjere ističu osnivanje kriznog fonda putem kojega bi se pomoglo novinarima neprofitnih i lokalnih medija, te slobodnim novinarima, fotoreporterima, snimateljima i ostalim medijskih radnicima, a pod kontrolom Agencije za elektroničke medije.

Predlažu zaštitu zaposlenih u medijima tako da se financijska pomoć države nakladnicima vezuje uz obvezu da ne otpuštaju zaposlene niti im smanjuju plaće.

Predlažu i financijsku pomoć države za honorarne suradnike te da se i lokalnim medijima omogući korištenje Vladinih mjera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini