ZAGREB

Marić: Upogonit ćemo sve što nam je na raspolaganju i u našoj moći

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u nedjelju kako će Vlada upogoniti sva raspoloživa sredstva i sve što je u njenoj moći kako bi što prije sanirala štetu nastalu potresom koji je pogodio Zagreb.

"Prvi dojmovi prolazeći kroz centar grada... zaista se radi o jako velikoj materijalnoj šteti, sve to ćemo skupa procjenjivati, i sam naš proračun je što se tiče gospodarstva pod utjecajem koronavirusa. Upogonit ćemo sve što nam je na raspolaganju i u našoj moći", rekao je novinarima ministar Marić prilikom obilaska oštećenih dijelova centra Zagreba.

Dodao je da se radi o izvanrednoj situaciji te da je na Vladi da učini sve što može, proračunski i općenito, kako bi se što prije sanirala materijalna i druga šteta nastala potresom.

Marić kaže kako će kasnije obići zgradu svog Ministarstva u Katančičevoj ulici koja je također stradala i kod koje je oštećen automobil. 

Ako stručnjaci utvrde da je zgrada statički nesigurna, najavio je Marić, Ministarstvo biti prebačeno na alternativnu lokaciju.

Istaknuo je da će stručne službe u toku dana procjenjivati štetu i statiku zgrada kako bi vidjeli može li se u njima funkcionirati, a ukoliko ne može da će se pronaći alternativa.

"Vidio sam da ima materijalne štete, nitko nije stradao, u zgradi su jedino bili zaštitari, izgleda da je sve dobro. Što se tiče oštećenja, ima ih i unutar zgrade i na krovištu", kazao je Marić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum