ZAGREB

Malenica o Nosić: Danas bi trebala biti primopredaja vlasti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar uprave Ivan Malenica izjavio je u četvrtak kako će se danas provesti primopredaja vlasti bivše načelnice općine Lovreć Anite Nosić dodavši kako će sve biti u zakonskim rokovima, a o njenom statusu u HDZ-u odlučit će nadležna tijela.

"Danas bi trebala biti primopredaja, dakle Zakon o primopredaji vlasti propisuje obvezu u roku od 30 dana održati primopredaju, tako da se držimo rokova koji su počeli teći od 7. veljače", rekao je Malenica novinarima nakon sjednice Vlade.

Dodao je kako sankcija za Nosić neće biti jer će se primopredaja provesti u zakonskim rokovima, a o njenom članstvu u HDZ-u kaže da bi trebala odlučivati nadležna tijela.

Ministar graditeljstva Predrag Štromar DORH-u je 7. veljače uputio predmet Anite Nosić koja je preko APN-a uz državnu subvenciju kupila stan u Zagrebu, a Povjerenstvo za sukob interesa je o tom slučaju otvorilo predmet.

Malenica je komentirao i osnivanje Ureda predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti, koji će bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najvjerojatnije imati u sklopu rezidencijalnog objekta u Visokoj ulici u Zagrebu.

On ne zna hoće li se Grabar-Kitarović preseliti u rezidenciju u Visokoj ulici, kaže da bi to trebalo vidjeti s Ministarstvom državne imovine.

"U ovom trenutku mi nismo uredbom koja je danas donesena na Vladi definirali prostor, to je odluka koju će donijeti Ministarstvo državne imovine", kaže Malenica.

Na pitanje što ako Grabar-Kitarović odluči raditi negdje drugdje ili napusti Hrvatsku odgovorio je kako se u tom slučaju Ured gasi.

Ako Grabar-Kitarović odluči da više nema želju obavljati tu dužnost ili se zaposli negdje drugdje, tada taj Ured prestaje s funkcioniranjem, pojasnio je.

Dodao je kako ne postoji zakonski okvir koji bi uređivao ovlasti bivše predsjednice Republike. "Zakon ne propisuje dužnost koju ona radi, ona bira što će", ističe Malenica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum