ZAGREB

Korlaet: U Zagrebu do kraja ljeta normalizacija odvoza otpada i kompenzacijske mjere

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet najavio je u utorak da će se problemi sa smanjenjem broja odvoza miješanog komunalnog otpada u Zagrebu riješiti do kraja ljeta, a razmišljaju i o kompenzacijskim mjerama za građane te stimulacijama za djelatnike Čistoće na terenu. 

Korlaet je na redovitoj konferenciji za novinare, kojoj zbog covida nije nazočio gradonačelnik Tomislav Tomašević, izjavio da će se problem smanjenja odvoza miješanog komunalnog otpada uz bolje ekipiranje i nabavku novih vozila, te uz kompenzacijske mjere za građane i stimulacije za djelatnike Čistoće, riješiti do kraja ljeta.  

"Razmišljamo o kompenzacijskim mjerama za građane, kako bismo im se na neki način odužili, a Uprava Čistoće razmišlja o stimulansima za vozače, odnosno djelatnike na terenu, da budu nagrađeni sukladno sakupljenoj količini otpada", rekao je Korlaet.

Predstavio je plan izgradnje pješačkih zona, najavivši da će njihovo širenje i uređenje biti visoko na listi prioriteta. Za prvu od njih, Staru Vlašku, ustvrdio je kako je dobiven ugodan prostor za druženje i susret primjeren gradu 21. stoljeća, a uskoro će biti raspisan natječaj za njezino trajno preuređenje, zajedno s Draškovićevom i Martićevom ulicom.

U Gradskoj upravi planiraju takozvanu "malu Martićevu" zatvoriti za promet, te u rujnu u Tjednu mobilnosti privremeno kao pilot projekt zatvoriti istočni dio Masarykove ulice, a vidjet će je li ju moguće trajno zatvoriti. Također imaju brojne planove i projekte za razvoj biciklističkih staza.  

Cjelovita informacija o dodatnim upisima u vrtiće kroz 15 dana

U vezi velikih vrućina i toplinskog vala zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec pozvala je na pridržavanje svih zdravstvenih preporuka, koje građani mogu pronaći na stranicama Grada Zagreba. Najavila je da će unutar dva tjedna obnoviti vozni park Hitne pomoći sa 42 vozila, a bit će nabavljeno i 40-ak defibrilatora. 

Dolenec je rekla da će cjelovitu informaciju o dodatnim upisima u vrtiće imati kroz 15 dana. Cilj je kroz njihov mandat osigurati vrtić za svu zagrebačku djecu, a tijekom predstojeće pedagoške godine imat će otvorene nove kapacitete prenamjenom, te će biti završen dio projekata izgradnje vrtića. 

Najavila je da će na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine, zakazane za 12. srpnja, biti Zagrebačka strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2022. do 2025. godine.

Također će ovoga tjedna raspisati natječaj za pročelnika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost te zamjenika pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum