ZAGREB

Kontrola zračne plovidbe: Sindikat spašava radno mjesto jednog zaposlenika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska kontrola zračne plovidbe ustvrdila je u ponedjeljak da Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja pokušava svojim istupima spasiti radno mjesto jedne osobe koja opetovano krši radne obveze, obmanjuje kompaniju i dovodi u opasnost svoje kolege i kompaniju.

"Osiguravamo uvjete rada koji su nedostižni ogromnoj većini zaposlenih u Hrvatskoj, pa bilo kakve prozivke menadžmenta oko zastrašivanja i zlostavljanja smatramo, ne samo bespredmetnima, nego i uvredljivima", priopćili su iz Zračne plovidbe.

Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja optužio je u ponedjeljak direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe Vladu Bagarića za zastrašivanje kontrolora zračne plovidbe i samovolju, što nepovoljno utječe na rad kontrolora i ugrožava sigurnost zračnog prometa.

Iz Zračne plovidbe odgovaraju da su osigurali normalno funkcioniranje kompanije i redovne isplate svih primanja zaposlenika unatoč padu prometa za 90 posto u jeku krize.

Lani su imali 50 posto niži promet i prihode, no unatoč tome zaposlenici su zadržali sva prava, pri čemu značajan broj njih prima i preko 40.000 kuna neto.

Zračna plovidba također ističe da je u Hrvatskoj izgrađen sustav koji jamči sigurnost zračnog prometa, koja ničim nije ugrožena.

"Mi smo kontinuirano nadzirani i visoko regulirani, radimo po najvišim standardima struke i to nikad nije bilo u pitanju. Posao kontrolora leta je iznimno odgovoran i zahtjevan posao i mi ćemo napraviti sve da sačuvamo ne samo radna prava, nego i dignitet struke", stoji u priopćenju.

Iz Zračne plovidbe poručuju da sindikat svojim optužbama pokušava spasiti radno mjesto jedne osobe koja opetovano krši radne obveze, obmanjuje kompaniju i dovodi u opasnost svoje kolege i kompaniju.

"Sad pokušava izmanipulirati svoje kolege. No, takvo ponašanje ne možemo i nećemo tolerirati, dok ćemo vrijedan i odgovoran rad nastaviti cijeniti i podupirati", kaže se u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater